Această pagină se dorește a reprezenta un ajutor pentru a vă face o mai bună idee despre serviciile, modul și procedurile noastre de lucru.

Moduri de angajare: Angajare temporară

Angajarea temporară poate fi pe durată determinată sau nedeterminată. Avantajele pentru angajatul temporar sunt că dispune de o mai mare flexibilitate în selecția locurilor de muncă și a duratei de muncă. De asemenea angajatul are posibilitatea prin intermediul angajării temporare să depășească o anumită perioadă de timp până la stabilirea sa pentru o mai lungă perioadă de timp într-un anumit loc. Tot un avantaj pentru angajat îl reprezintă posibilitatea angajării pe perioadă nedeterminată. Un dezavantaj îl reprezintă siguranța scăzută de păstrare a postului ocupat și posibilitatea că utilizarea acestuia ar putea fi doar sezonală. Angajatorul poate depăși eficient cu ajutorul personalului temporar eventualele perioade de vârf.

Moduri de angajare: Angajare permanentă

O angajare permanentă este întotdeauna nedeterminată și le oferă angajaților siguranța locului de muncă după expirarea perioadei de probă. Inconvenientul este flexibilitatea redusă de schimbare a locului de muncă și procedura de selecție riguroasă, realizată de angajator.

Moduri de angajare: Testare & angajare

Acest model se distinge pentru angajat față de angajarea temporară doar prin posibilitatea de a se angaja permanent după cel puțin trei luni. Avantajul pentru angajat este posibilitatea de a demisiona în termen de cinci zile. Dezavantajul este că se oferă puțină siguranță în primele trei luni.

Derularea intermedierii

Completați pe pagina noastră de internet în secțiunea „Doriți informații suplimentare“ câmpurile solicitate și transmiteti-ne mesajul Dvs. Veți primi din partea noastră o confirmare de acceptare a comenzii de recrutare și informații suplimentare despre modul nostru de lucru.

Durata intermedierii

Acest lucru depinde exclusiv de situația economică existentă și de cerințele postului scos la concurs de către Dvs. Echipa noastră însă își va stabili drept obiectiv să vă pună în cel mai scurt timp posibil la dispoziție unele propuneri de potențiali candidați.

Comenzi pe bază de mandat

La solicitarea Dvs. preluăm pe bază de mandat selecția și recrutarea personalului pentru posturile vacante din cadrul instituției pe care o reprezentați.

Calificarea inspectorilor de resurse umane

Pentru ca inspectorii noștri de resurse umane să vă poată pune la dispoziție într-o perioadă de timp relativ scurtă doar cei mai buni candidați nu este suficientă doar pregătirea acestora și experiența acumulată de-a lungul anilor, ci și formarea profesională continuă. Inspectorii noștri de resurse umane sunt angajați foarte motivați și calificați, care vă oferă sprijin și consiliere pe întreg parcursul de selecție și recrutare de personal. Într-o scurtă perioadă de timp.